Αγωνιστικά drone, τι είναι ?

0
540
Racing-drones

Τι ακριβώς είναι τα αγωνιστικά drone

Οι αγώνες με Drones είναι ένα “άθλημα” όπου οι πιλότοι drones προσπαθούν να κατασκευάσουν ενα εξαιρετικά γρήγορο και ευέλικτο multicopter-drone και πετούν γύρω από μια προκαθορισμένη διαδρομή (πίστα) όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ολοι οι αγώνες drones σήμερα γίνονται με τη χρήση συστημάτων FPV (First Person View).

Τα συστήματα FPV επιτρέπουν στον χειριστή του drone να βλέπει που ακριβώς πηγαίνει το drone, τοποθετώντας μια κάμερα καθώς και τον ανάλογο πομπό στο drone o χειριστής λαμβάνει το βίντεο σε μια οθόνη-δέκτη που έχει μπροστά του και με αυτό τον τρόπο βλέπει ότι ακριβώς βλέπει και το drone του, η εμπειρία του PFV γίνεται ακόμα ποιο συναρπαστική αν αντί για οθόνη χρησιμοποιήσουμε τα λεγόμενα FPV googles τα οποία είναι γυαλιά που τα φοράς και βλέπεις μέσα από αυτά ότι βλέπει το drone.

Τα αγωνιστικά drone έκαναν την εμφάνιση τους πριν 2 χρόνια περίπου, είναι αρκετά μικρότερα σε μέγεθος από τα υπόλοιπα drone και αυτό τους δίνει την δυνατότητα να είναι ποιο ευέλικτα ποιο γρήγορα και να κινούνται σε ποιο στενούς χώρους.
Η εξελίξεις στο τομέα των αγωνιστικών drones τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και πιστεύω ότι θα καθιερωθούν σχετικά γρήγορα σαν άθλημα.

Ακολουθούν κάποια βασικά πράγματα που κάνουν ένα drone αγωνιστικό

Ταχύτητα: Προφανώς ένα αγωνιστικό drone πρέπει να είναι γρήγορο το ερώτημα είναι ποσό γρήγορο τελικά πρέπει να είναι ένα αγωνιστικό drone, συνήθως τα drone έχουν τελική ταχύτητα που προσεγγίζει τα 20-50 χλμ/ώρα στα αγωνιστικά drone η ταχύτητα αυτή είναι περίπου 50-100 χλμ./ωρα και κάποιες φορές μεγαλύτερη.
Για την επίτευξη υψηλότερων ταχυτήτων, μπορείτε να κάνετε πολλά διαφορετικά πράγματα. Ο ευκολότερος τρόπος για να πάει πιο γρήγορα ένα drone είναι να χρησιμοποιήσετε πιο ισχυρές μπαταρίες που έχουν υψηλότερες τάσεις (μπαταρίες 14.8v αντί για τις παραδοσιακές 11.1V). Ένας άλλος τρόπος είναι να μειώσετε το βάρος του drone σας, βγάζοντας τα άχρηστα πράγματα όπως το GPS, μεγάλα καλώδια, σύστημα προσγείωσης κτλ …

Όραση: Η κάμερα FPV είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη για τα αγωνιστικά drone. Κατα τη διάρκεια της πτήσης, το drone γέρνει προς τα μπροστά έως και 80 μοίρες αυτό είναι ανάλογο με το πόσο γρήγορα πάμε, εξαιτίας αυτού είναι πολύ σημαντικό η κάμερα σας να μπορεί να κλίνει προς τα επάνω. Αυτό θα σας επιτρέψει σε να δείτε που πάει το drone όταν αυτό κλίνει προς τα εμπρός. Η κάμερα σας θα πρέπει επίσης να είναι ανθεκτική, να έχει υψηλό ρυθμό καρέ (60fps) εγγραφής και ένα ευρύ FOV οπτικό πεδίο, ώστε να μπορείτε να δείτε γύρω σας όσο το δυνατόν περισσότερα.

Έναν καλό ελεγκτή πτήσης: Ενας καλός ελεγκτής πτήσης είναι απαραίτητος γιατί είναι αυτός που κρατά το drone σας σταθερό.Υπάρχει πληθώρα ελεγκτών πτήσης για να διαλέξετε άλλα οι καλύτεροι για τα αγωνιστικά drone είναι αυτοί που μπορούν τα τρέξουν το firmware γνωστό ως CleanFlight, που είναι το καλύτερο firmware για τα αγωνιστικά drone.

Αντοχή και επιδιορθώσεις: Με τα αγωνιστικά drones είναι σίγουρο ότι θα έχετε αρκετές πτώσεις η συχνότητα αυτών των πτώσεων είναι 1 φορά κάθε τρεις πτήσεις αυτό δεν είναι κανόνας άλλοι πέφτουν ποιό συχνά και άλλοι λιγότερο το σίγουρο είναι ότι συμβαίνει σε όλους οπότε αυτό που θέλετε είναι ένα καλό πλαίσιο-σκελετό για να αντέχει στις πτώσης και να μην σπάει εύκολα σημαντικό επίσης είναι να μπορείτε να αντικαταστήσετε εύκολα τα μέρη του drone σας.

Φτιάξετε ή αγοράσετε το πρώτο σας αγωνιστικό drone πρέπει να μάθετε να το πετάτε, αρχικά το πετάτε σε ανοιχτούς χώρους χωρίς την χρήση FPV, αυτό το είδος της πτήσης λέγεται line-of-sight και είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δοκιμάσετε και να μάθετε να πετάτε το αγωνιστικό drone σας. Μετά την εκμάθηση των βασικών του line-of-sight, μπορείτε να αρχίσετε να πετάτε με την χρήση του FPV, αυτό που θα διαπιστώσετε είναι ότι η χρήση FPV είναι αρκετά εύκολη σε ανοιχτούς χώρους, αλλά ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει πολύ όταν το πετάτε μέσα από εμπόδια ή σε διαμορφωμένες πιστές.

Εφόσον μάθετε τα βασικά σε σχέση με το πέταγμα του drones σας μπορείτε αν αρχίσετε να πειραματίζεστε με το να το τρέξετε ποιό γρήγορα, να πετάτε ποιο κοντά στο έδαφος, κάτω από δέντρα ή διάφορα εμπόδια, μετά από πολύ εξάσκηση και όταν νιώσετε ότι χειρίζεστε καλά το drone σας μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε αυτό που λέμε άλλα κόλπα flips, rolls, nose dive κλπ.

Εχοντας ένα αγωνιστικό drone δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχετε σε αγώνες για παράδειγμα εγώ έχω ένα και μου αρέσει να πετάω με αυτό και να κάνω διαφορά όπως να το πηγαίνω σε πολύ μικρή απόσταση από έδαφος με πολύ μεγάλη ταχύτητα και να αποφεύγω εμπόδια ή να το κατεβάζω από μεγάλο ύψος πολύ γρήγορα και λίγο πριν ακουμπήσει στο έδαφος κάτω να το σηκώνω.Ολη η αίσθηση του οτι θα τα καταφέρω, θα προλάβω να αποφύγω το εμπόδιο λίγο πριν το χτυπήσω είναι αυτό που με συναρπάζει και με ωθεί να πετάω με αυτό.

Δειτε το βίντεο που ακολουθεί για να πάρετε μια ιδέα σχετικά με το πως πετάει ένα αγωνιστικό drone.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Κλείνοντας θα πρέπει να σας πω ότι τα αγωνιστικά drones είναι ένα ιδιαίτερα δαπανηρό χόμπι ειδικά αν λάβουμε υπόψη και τις πτώσεις, οι τιμές για να φτιάξετε ένα η να αγοράσετε κυμαίνονται από 250-1.000 ευρώ χωρίς σε αυτή να περιλαμβάνετε το κόστος της τηλεκατεύθυνσης και των ειδικών γυαλιών FPV googles (δεν είναι απαραίτητα).
Φυσικα και το πρώτο σας drone δεν θα είναι ένα αγωνιστικό drone μπορείτε να ξεκινήσετε  και να κάνετε τα πρώτα σας βήματα αγοράζοντας ένα mini-quad drone.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here