Αγορά έτοιμου drone ή κατασκευή ?

0
906
Builing-vs-Buying-a-drone

Αγορά έτοιμου drone ή κατασκευή ?

Αυτο είναι ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετούς ωστόσο πριν από την κατασκευή ή την αγορά του πρώτου σας drone, υπάρχει ένα βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί «για ποιο λόγο χρειάζεστε ένα drone;”, η απάντηση θα σας δώσει τον τύπο του drone που χρειάζεστε hobby, racing, filming, gadgetακιας κ.λ.π. εφόσον λοιπόν καταλήξετε μπορείτε να προχωρήσετε στην αγορά κάποιου έτοιμου drone ή στο “χτίσιμο” κομμάτι – κομμάτι.

Αρκετοί από εσάς θέλουν απλά κάτι “έτοιμο να πιλοτάρουν”, να τραβήξουν κάποια ωραία βιντεάκια η φωτογραφίες και δεν τους αρέσει να καταπιάνονται με βίδες, σχέδια κ.λ.π.. Αν είστε ένας από αυτούς τους, τότε δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για σας να φτιάξετε ένα drone από το μηδέν. Υπάρχουν πολλές επιλογές έτοιμων drones που σίγουρα θα σας γλιτώσουν αρκετό χρόνο και θα καλύψουν τις ανάγκες σας.
Η κατασκευή ενός drone-multirotor είναι χρονοβόρα ειδικά αν το κάνετε για πρώτη φορά, σε αντίθεση με τα έτοιμα drones που τα αγοράζετε, φορτίζεται την μπαταρία και είστε έτοιμοι προς πτήση.

Εάν είστε το είδος του ατόμου που του αρέσει να ασχολείται με βίδες, κολλήσεις, ρυθμίσεις κ.λ.π. και έχετε κάποια εξοικείωση, με λίγα λόγια είστε αυτό που λέμε “πιάνουν τα χέρια του”, τότε έχετε την δυνατότητα να φτιάξετε ένα drone από το “μηδέν”.
Φυσικά για να είμαι ποιο ακριβής πρόκειται για συναρμολόγηση εξαρτημάτων μεταξύ τους και όχι για φτιάξιμο από το μηδέν παρόλα αυτά είναι κάτι που θα το έχετε κατασκευάσει μονός σας.
Όταν φτιάχνεται το δικό σας drone, δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να αντικατασταθεί, κάθε μέρος – εξάρτημα μπορεί να τροποποιηθεί ή να αντικατασταθεί με κάτι καλύτερο, αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι επίσης μια πολύ καλή εμπειρία μάθησης, γιατί βλέπετε πως λειτουργούν και συνδέονται τα διάφορα εξαρτήματα μεταξύ τους. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα, είναι ότι όταν κάτι πάει στραβά, πιθανότατα είναι ποιο εύκολο να το εντοπίσετε και ακόμα ποιο εύκολα θα το διορθώσετε.
Σε περίπτωση που αποφασίσετε να “φτιάξετε” ένα drone οπλιστείτε με υπομονή και χρόνο και ξεκινήστε αναζητώντας τα εξαρτήματα που χρειάζονται για να φτιάξετε το δικό σας μοναδικό drone.

Οποια και αν είναι η επιλογή σας ευχόμαστε καλές πτήσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here