DJI Inspire 1 Αναλυτική παρουσιάση

0
293

Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε λίγο χρόνο με το πιο προηγμένο τετράκοπτερο που κυκλοφορεί στην αγορά, DJI Inspire 1. Είναι ένα σαφές μεγάλο βήμα προς τα εμπρός από το Phantom 2 Vision + που παίζαμε τον τελευταίο καιρό.

Το Inspire 1 είναι φυσικά μεγαλύτερο quadcopter από το Phantom 3. Έχει δύο φορές περισσότερο το βάρος του Phantom διαθέτει βραχίονες από ανθρακονήματα που ανασηκώνονται και την ίδια την κάμερα.

Αυτό το επιπλέον βάρος συνοδεύεται και από δυνατότερους κινητήρες. Με τέρμα το γκάζι το Inspire απογειώνεται σημαντικά ποιό γρήγορα από το Phantom και η τελική ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 22 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, ή απλά λίγο κάτω από τα 80 χλμ/ώρα (50 mph) σε αντίθεση με τα Phantom που η κορυφαία ταχύτητα είναι 16 μέτρα ανά δευτερόλεπτο (55 χλμ/ώρα). Αυτό είναι ένα σοβαρό πλεονέκτημα γιατί δίνει την δυνατότητα για βιντεοσκόπηση γρήγορων αντικειμένων όπως αυτοκίνητα, ποδήλατα βάρκες κλιπ πράγμα το οποίο το Phantom δεν μπορεί να διαχειριστή. Η αίσθηση που αποκομίζεις πιλοτάροντας το Inspire 1  είναι ότι χειρίζεσαι ενα πολύ στιβαρό και ευέλικτο τετρακόπτερο με ταχύτατες αλλαγές κατεύθυνσης. Είναι ένα τετρακόπτερο για έμπειρους χειριστές και ο χειρισμός του απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή .

Η σταθερότητα του στον αέρα είναι εξαιρετική – επιπλέον το μέγεθος του το καθιστά αισθητά πολύ πιο ανθεκτικό σε δυνατό άνεμο ή στροβιλισμούς του αέρα, το Inspire 1 διαθέτει ένα επιπλέον σύστημα με οπτική τεχνολογία υπερήχου για να το κρατά στη θέση του με μεγαλύτερη ακρίβεια πιο κοντά στο έδαφος, και σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει σήμα GPS.

Η τεχνολογία υπερήχου ανιχνεύει την απόσταση που κινείται το Inspire 1 σε σχέση με το έδαφος, αυτό λειτουργεί με πολύ μεγαλύτερη πιστότητα από τα σήματα GPS και σας δίνει την δυνατότητα να μπορείτε να πετάξετε το Inspire 1 σε εσωτερικούς χώρους και σε δύσκολες συνθήκες απολαμβάνοντας μεγάλη σταθερότητα.

Οι αισθητήρες υπερήχων επίσης διαβάζουν την απόσταση από το έδαφος και μπορούν να αποφασίσουν πότε θα ανασηκώσουν το “σύστημα προσγείωσης” π.χ. όταν το Inspire 1 απογειώνεται τα πόδια ανασηκώνονται έτσι ώστε η κάμερα να βρίσκεται κάτω από αυτά, Αυτό εξαλείφει πλήρως το ενοχλητικό  φαινόμενο οπού έχετε τους έλικες στο βίντεο ακόμα και όταν η κάμερα είναι εντελώς οριζόντια.

Μιλώντας για την κάμερα, ο αισθητήρας μπορεί να δώσει βίντεο 4K χωρίς παραμόρφωση της εικόνας, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες μεγέθους 12 megapixel και να πάρετε αρχεία σε RAW μορφή για περισσότερη ευελιξία στην επεξεργασία επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Inspire 1 έχει πλήθος ρυθμίσεων τόσο για τη λήψη βίντεο άλλα και για τη λήψη φωτογραφιών.

Επιπλέον έχει ειδικό σύστημα που επιτρέπεται ο ξεχωριστός έλεγχος του drone και της κάμερας από δύο χειριστές με δυο χειριστήρια.

Μέσω του ενσωματωμένο πομπού (Lightbridge )που διαθέτει το Inspire 1 μπορείτε να έχετε εικόνα στο tablet/smartphone  όταν το Inspire 1 βρίσκεται μέχρι και έως 2 χλμ (1,25 μίλια) μακριά από εσάς. Αυτό είναι εκπληκτικό αν αναλογιστείτε ότι δεν μπορείτε να δείτε το drone με γυμνό μάτι στο ένα τέταρτο της απόστασης αυτής.

Κλείνοντας θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Inspire 1 είναι ένα τετρακοπτερο που απευθύνεται σε επαγγελματίες και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά το χειρισμό του καθώς και αρκετές ώρες εκμάθησης.

 dji-inspire-1-hands-on-review-20 dji-inspire-1-hands-on-review-18 dji-inspire-1-hands-on-review-13 dji-inspire-1-hands-on-review-8 dji-inspire-1-hands-on-review-6 dji-inspire-1-hands-on-review-1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here