DJI Phantom 3: Ανακοινώθηκε απο την DJI

0
323
Dji Phantom 3

Έχουν περάσει μόνο λίγοι μήνες από την παρουσίαση Inspire 1 από την DJI και σήμερα μας ανακοίνωσε το Phantom 3 την εξέλιξη του Phantom 2 που κυριολεκτικά δείχνει να είναι η ποιο ανταγωνιστική πρόταση στην αγορά των drones αυτή τη στιγμή.

Απο το Phantom 2 η DJI άρχισε να παίρνει στα σοβαρά τον εξοπλισμό των drones με δικές της κάμερες, με αυτές τις κάμερες, DJI ξεκίνησε επίσης την ανάπτυξη εξελιγμένων εφαρμογών για την παρακολούθηση του βίντεο και την επεξεργασία των ρυθμίσεων.

Με το Phantom 3 και την κάμερα του ομολογουμένως έκανε πολλά βήματα μπροστά.
Το Phantom 3 έρχεται σε δύο εκδόσεις: Phantom 3 Professional και Phantom 3 Advanced. Η κύρια διαφορά τους είναι η κάμερα.Η έκδοση Professional βιντεοσκοπεί 4K βίντεο στα 30 fps, ενώ το Advanced  με ανάλυση 1920×1080 μέχρι και 60 fps. Το Professional κοστίζει  1450, ή 1350 ευρώ με μια επιπλέον μπαταρία. Το Advanced κοστίζει 1000 ή 1100 ευρώ με μια επιπλέον μπαταρία.Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αρκεί για 23 λεπτά πτήσης σύμφωνα με την DJI.
Σίγουρα, το Phantom 3 δεν είναι φθηνό, ειδικά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, όπως η Ίρις + με το 3DR, το οποίο κοστίζει 750 ευρώ, αλλά DJI έφτιαξε ένα drone που με την πληθώρα χαρακτηριστικών που προσφέρει αξίζει το επιπλέον κόστος, για αυτό το λόγο το Phantom 3 δείχνει να είναι η ποιο ολοκληρωμένη λύση στην χαμηλότερη τιμή.

Η DJI έχει βελτιωθεί σημαντικά την τεχνολογία των καμερών του κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Ξεκινήσε πριν από λίγους μήνες με την κάμερα 4K για το επαγγελματικό μοντέλο της εταιρείας Inspire 1 drone, και συνέχισε με το Phantom 3 Professional που ουσιαστικά έχει την ίδια κάμερα, με τη διαφορά ότι σε αντίθεση με το Inspire 1, δεν μπορείτε να την αφαιρέσετε.
Φορώντας τις δικές της κάμερες η DJI κατάφερε να διορθώσει μερικές από τις αδυναμίες της GoPro όταν πρόκειται για τη λήψη αεροφωτογραφιών ή βίντεο. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι νέες κάμερες βιντεοσκοπούν με field-of-view 94 μοιρών, το οποίο προσφέρει ρεαλιστικό βίντεο χωρίς παραμορφώσεις.

Όπως και στο προηγούμενο μοντέλο η πτήση και η κάμερα του ελέγχονται από ένα τηλεχειριστήριο που συμπεριλαμβάνεται και ένα τηλέφωνο ή tablet που βάζεται εσείς.

Στο Phantom 3 μπορείτε να έχετε καλύτερο έλεγχο της κάμερας και δυνατότητα ρυθμίσεων στον αέρα όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσω της εφαρμογής της DJI η οποία είναι διαθέσιμη για iOS και Android. Στο λανσάρισμα του Phantom 3 η εφαρμογή θα υποστηρίζει το Samsung Galaxy S5, Galaxy Note III, Sony Xperia Ζ3, καθώς και τα Nexus 7 και Nexus 9. Περισσότερες συσκευές θα προσθεθούν σε βάθος χρόνου αλλά σύμφωνα με την DJI αυτό δεν θα αργήσει να γίνει.

Η DJI έκανε κάποιες σημαντικές βελτιώσεις στο πώς λειτουργεί το σύστημα στο εσωτερικό.

Στο προηγούμενο μοντέλο το βίντεο από το drone ερχόταν μέσω του smartphone(δηλαδή μέσω σύνδεσης Wi-Fi ) που χρησιμοποιούσαμε, τώρα αυτό έχει αλλάξει και το βίντεο έρχεται στην τηλεκατεύθυνση αφήνοντας ελεύθερο το Wi-Fi της συσκευής σας δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα για live streaming, και σύμφωνα με την DJI είναι τόσο βελτιωμένο που μπορείτε να λαμβάνετε το σήμα του βίντεο ακόμα και αν το drone βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα μακριά σας χωρίς ίχνος lag.

H τηλεκατεύθυνση σχετικά με την κάμερα έχει πάρα πολλές ρυθμίσεις, για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε την ταχύτητα με την οποία η κάμερα γυρίζει από το  τηλεχειριστήριο., επιπλέον, οι λειτουργίες της κάμερας μπορούν να ελεγχθούν πλήρως με την τηλεκατεύθυνση, και όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο.

Σημαντικές βελτιώσεις έχουμε επίσης στο σύστημα δορυφορικού εντοπισμού του Phantom 3 για  βελτιωμένη σταθεροποίηση, εκτός από το GPS, το Phantom 3, είναι επίσης συμβατό με το δίκτυο δορυφόρων GLONASS για ακόμη μεγαλύτερη αξιοπιστία και ακρίβεια.

Το Phantom 3 ενσωματώνει το οπτικό σύστημα εντοπισμού θέσης από το μεγαλύτερο Inspire 1, το οπτικό σύστημα εντοπισμού θέσης σημαίνει, επίσης, ότι το Phantom 3 είναι ίσως η πρώτη συσκευή drone που σας δίνει την δυνατότητα να πετάξετε με ασφάλεια σε εσωτερικούς χώρους,

Φυσικά το καλύτερο μέρος όλων αυτών των προηγμένων χαρακτηριστικών είναι ότι μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε.

Δεν γνωρίζουμε πότε θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Phantom 3 αλλά τα τελευταία χρόνια τα drones έχουν αρχίσει και αποκτούν φανατικούς φίλους και το Phantom 3 είναι ένα drone που σίγουρα θα ωθήσει ακόμα περισσότερους να ασχοληθούν με αυτά χωρίς αμφιβολία.

Dji Phantom 3 Dji Phantom 3 Dji Phantom 3Dji Phantom 3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here