Πώς θα μετρήσεις με ακρίβεια την ταχύτητα του Internet που έχεις στο σπίτι

0
336
internet speed

Συνήθως, οι πάροχοι Internet – ISPs – αρκούνται να δηλώσουν την μέγιστη ονομαστική ταχύτητα Internet που υποστηρίζει η γραμμή τους, η οποία είναι μάλλον θεωρητική και σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί στην πράξη.

Ένας από τους πλέον δημοφιλής τρόπους για να ελέγξετε την ταχύτητα σας στο Internet, δηλαδή τις επιδόσεις του ISP σας, είναι το SpeedTest.net. Το site φιλοξενεί το σύστημα μέτρησης της Ookla. Η υπηρεσία δουλεύει μέσω της μέτρησης του χρόνου που απαιτείται για να μεταφερθούν δεδομένα μεταξύ του υπολογιστή σας και ενός απομακρυσμένου server, μέσω της σύνδεσης του ISP σας.

Για να ξεκινήσει το τεστ δεν έχετε παρά να πατήσετε το πλήκτρο «Begin Test». Η διαδικασία δεν θα πάρει περισσότερο από ένα λεπτό για να ολοκληρωθεί. Με το που επισκέπτεστε το site, η Ookla προσδιορίζει την τοποθεσία σας και σας συνδέει με τον κοντινότερο τοπικό serverπου συνεργάζεται με την υπηρεσία της, ο οποίος θα χρησιμεύσει για τη μέτρηση της ταχύτητας της σύνδεσης σας.

Το interface του site δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο τη διαδικασία και το αποτέλεσμα της μέτρησης. Με την ολοκλήρωση του τεστ μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στο upload και στο download σε megabits per second [fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][Mbps]. Το site προσφέρει options να μοιράσετε τα αποτελέσματα του τεστ, αλλά και να το επαναλάβετε, κάτι που οδηγεί σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Η επανάληψη του τεστ φανερώνει ότι η ταχύτητα της σύνδεσης ποικίλει από τεστ σε τεστ. Επίσης, θα διαπιστώσετε ότι διαφορετικά αποτελέσματα εξάγονται τις καθημερινές και τις ώρες αιχμής από ό,τι το Σαββατοκύριακο και τις αργίες. Η αυξομείωση είναι ενδεικτική της συμφόρησης του δικτύου που σας προσφέρει ο ISP σας και φυσικάτης ικανότητας του να ανταποκρίνεται όταν η κίνηση είναι αυξημένη.

Το Speedtest.net προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να μετρήσετε την ταχύτητα του Internet του δικτύου σας κινητής τηλεφωνίας, αλλά και να συγκρίνεται την ταχύτητα του δικού σας δικτύου σε σχέση με τις ταχύτητες σε άλλες περιοχές της χώρας.

internet speed

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here