Logitech Mx Master: Αναλυτική παρουσίαση Review

0
214
Logitech MX Master

Πριν λίγες ημέρες σας είχαμε γράψει για το καινούργιο mouse της Logitech το MX Master, το πήραμε στα χέρια μας και σας το παρουσιάζουμε

Σχεδιασμός και εργονομία

Η αίσθηση που αποκομίσαμε από το MX Master είναι ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά άνετο ποντίκι που προσαρμόζετε στην παλάμη από την πρώτη στιγμή, λόγω του σχήματος που έχει κρατάει σε μια φυσική θέση την παλάμη και τον καρπό, ώστε να απολαμβάνουμε μια άνετη εμπειρία χρήσης και να μην κουράζει, σε αυτό βοηθάει και η μελετημένη θέση των πλήκτρων και των ροδελών κύλισης.Είναι σκούρο καφέ με μεταλλικές αποχρώσεις στο τελείωμα, και προς το παρόν δεν κυκλοφορεί σε άλλο χρώμα.Είναι βαρύτερο από ένα τυπικό ενσύρματο ποντίκι (145gr), αλλά αυτό δεν είναι κάτι που ενοχλεί. Το MX Master δεν έχει σχεδιαστεί για αριστερόχειρες, αλλά μόνο για δεξιόχειρες.

Συνδεσιμότητα

Το MX Master είναι εξοπλισμένο με χαμηλής ισχύος Bluetooth 4.0 για σύνδεση με φορητούς υπολογιστές, ταμπλέτες και smartphones. αλλά διαθέτει επίσης ένα μικροσκοπικό δέκτη USB για επιτραπέζιους υπολογιστές και άλλες συσκευές χωρίς ενσωματωμένο Bluetooth.

Μπορεί να συνδεθεί με έως και τρεις συσκευές: πατώντας το κουμπί 1/2/3 στο κάτω μέρος του ποντικιού για να αλλάξετε τη συσκευή που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε. Εάν έχετε πολλούς υπολογιστές στο γραφείο σας – όπως ένα φορητό υπολογιστή και ένα desktop – θα μπορούσατε να έχετε ένα ποντίκι και για τους δύο, η εναλλαγή μεταξύ συσκευών γίνεται άμεσα. Είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν βρίσκουμε σε πολλά mouse της αγοράς και μας άρεσε.

Διαθέτει μη-αποσπώμενη μπαταρία η οποία φορτίζεται από Micro-USB (περιλαμβάνει καλώδιο στην συσκευασία USB to Micro-USB). Η Logitech δίνει διάρκεια ζωής της μπαταρίας περίπου 40 ημέρες, κάτι το οποίο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε μιας και το έχουμε στα χέρια μας μόλις 3 ημέρες αλλά με χρήση περίπου 8 ωρών ημερησίως η μπαταρία του βρίσκεται στα 4/5.

Κουμπιά

Υπάρχουν επτά βασικά κουμπιά στο MX Master,και όλα, εκτός από το αριστερό και το δεξί πλήκτρο του ποντικιού μπορούν να ρυθμιστούν χρησιμοποιώντας το λογισμικό Logitech Options. Εκτός από το αριστερά, δεξιά και μεσαίο κλικ, υπάρχει ένα τέταρτο κουμπί στο επάνω μέρος του ποντικιού που, εξ ορισμού, εναλλάσσει μεταξύ καστάνιας και ελεύθερου τροχού κύλισης την κεντρική ροδέλα.

Τα δύο κουμπιά στο πλάι προεπιλεγμένα έχουν σαν αποστολή το πίσω και εμπρός για πλοήγηση μεταξύ των σελίδων. Βρίσκονται το ένα πάνω από το άλλο, αλλά το ένα προεξέχει περισσότερο από το άλλο και μετά από χρήση λίγων λεπτών ο χρήστης εξοικειώνεται με αυτά. Τέλος, υπάρχει ένα κουμπί εκεί ακριβώς που ακουμπάει ο αντίχειρά, δεν είναι τόσο εύκολο να πατήσετε όπως τα υπόλοιπα κουμπιά, έχει σαν προεπιλεγμένη ρύθμιση σε Windows το ρόλο του πλήκτρου alt + tab (εναλλαγής εφαρμογών των Windows) και σε Mac OS X χειρίζεται την εναλλαγή επιφάνειας εργασίας, το Mission Control και App Expose, εφ ‘όσον το έχετε ρυθμίσει από τo Logitech Options.

Τα κουμπιά δεν περιορίζονται μόνο σε μεμονωμένες εντολές. Από το Logitech Options έχετε την δυνατότητα να ρυθμίσετε τα λεγόμενα gestures σε συνδυασμό με το πάτημα ενός κουμπιού, έτσι για παράδειγμα θα μπορούσατε να κρατήσετε πατημένο το κουμπί αντίχειρα και μετακινήστε το ποντίκι προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να μεταφέρετε άμεσα ένα παράθυρο προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά της επιφάνειας εργασίας. Μπορείτε να ρυθμίσετε τα gestures των κουμπιών ακριβώς με τον τρόπο που επιθυμείται εύκολα και γρήγορα.

Τροχοί κύλισης

Tο MX Master έχει δύο τροχούς κύλισης: ένα στην κανονική του θέση στην κορυφή του ποντικιού, και ένα scroller για τον αντίχειρα στα δεξιά.

H ροδέλα κύλισης που βρίσκεται στο πάνω μέρος μας δίνει κίνηση με επιταχυνόμενη απόκριση, η οποία προσφέρει άμεση μετάβαση από μετακίνηση ανά ένα κλικ ή σε υπερταχύ ελεύθερο scrolling.

Η δεύτερη ροδέλα κύλισης, τοποθετημένη στο πλάι για χρήση με τον αντίχειρα, μας δίνει οριζόντιο scrolling και μετακίνηση μεταξύ tabs ιστοσελίδων.

Λέιζερ

Το MX Master έχει τον γνωστό αισθητήρα DarkfieldTM λέιζερ, που προσφέρει κορυφαία απόδοση ανίχνευσης, ουσιαστικά σε κάθε είδους επιφάνεια, ακόμη και πάνω σε γυαλί ή σε έντονα γυαλιστερή επιφάνεια.

Έχει μέγιστη ανάλυση 1600 dpi, αλλά η ευαισθησία μπορεί να μειωθεί μέχρι τα 400 dpi μέσω του λογισμικού, αν προτιμάτε μεγαλύτερη ακρίβεια.

Κατά τη δοκιμές που κάναμε δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τη χρήση του ποντικιού σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Δεν παρατηρήσαμε κανένα ίχνος καθυστέρησης στην απόκριση του, (φαινόμενο το οποίο έχουμε συνάντηση σε άλλα ασύρματα ποντίκια), αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν η εμπειρία μας σε first-person shooter παιχνίδι η οποία ήταν εντελώς lag-free, εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό το ποντίκι δεν απευθύνεται σε gamers.

Συμπέρασμα

Το νέο ποντίκι της Logitech MX Master είναι ένα από τα καλύτερα ποντίκια που έχουμε χρησιμοποιήσει, έχοντας τις ρίζες του σε μια μεγάλη γκάμα ασύρματων μοντέλων όπως το Logitech MX Revolution και το Logitech Performance MX, είναι ιδανικά μορφοποιημένο για άνεση αλλά και σχεδιασμένο για ταχύτητα και πλήρη έλεγχο (τουλάχιστον για δεξιόχειρες).

Είναι ακριβό, ναι, δεν κάνει για gamers αλλά είναι ιδανικό για ανθρώπους που δουλεύουν σε πολλές οθόνες, συσκευές, λειτουργικά συστήματα, και είναι βελτιστοποιημένο ώστε να ανταποκρίνεται σε όλα αυτά τα σύνθετα περιβάλλοντα με απόλυτη ακρίβεια.

Logitech Mx Master Logitech Mx Master Logitech Mx Master Logitech Mx Master Logitech Mx Master

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here